Šok uspio: Bajern razbio Borusiju i preuzeo vrh

Šok terapija i smjena Juliana Nagelsmana te postavljanje Tomasa Tuhela za trenera dala je rezultata, pa Bavarci sada gledaju sa vrha

01.04.2023. 20:36
  • Podijeli:
Erik Maksim Šupo-Motan_Matthias Schrader AP Tanjug-6428758de7d57.webp Foto: Matthias Schrader / AP / Tanjug

Bajern je u derbiju 26. kola Bundeslige, čuvenom Der Klasikeru, u Minhenu savladao Borusiju Dortmund sa 4:2.

Šok terapija i smjena Juliana Nagelsmana te postavljanje Tomasa Tuhela za trenera dala je rezultata, pa Bavarci sada gledaju sa vrha.

Možda bismo i drugačije pričali o derbiju da u kobnom 13. minutu golman gostiju Gregor Kobel nije katastrofalno intervenisao. Promašio je loptu koju je uputio iz sopstvene zadnje linije Dajo Upamekano, a ona je završila u golu

Bio je to ozbiljan udarac za Milionere, koje je u narednih 10 minuta dokosurio Tomas Miler sa dva gola i već tada je bilo jasno da će tri boda ostati u Minhenu.

U nastavku nije Bajern digao nogu sa gasa, ali realizacija nije bila na nivou prvog poluvremena. Iako su prvu šansu u 50. minutu pretvorili u četvrti gol, poslije sjajne akcije Leroja Zanea i Kingslija Komana koji je bio strijelac.

Sve što je sastav iz Dortmunda do kraja uspio da uradi je da ublaži poraz zahvaljujući pogocima Emrea Džana sa "kreča" i Donjela Malena.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()