Sir Alex Ferguson nakon dvije decenije oprostio ikoni Chelseaja: Pobjegao si, ali opraštam ti

Sreli se na Wembleyu

05.06.2024. 17:55
  • Podijeli:
mikel ferguson x com 23-66607a9fe74a8.webp Foto: X-com

Legendarni trener Sir Alex Ferguson nakon gotovo dvije decenije oprostio je ikoni Chelseaja Johnu Obiju Mikelu što ga je izigrao u vezi potpisa za Manchester United u periodu 2005. i 2006. godine.

To je potvrdio sam Obi Mikel u podcastu talkSporta u kojem je bio gost. Obi Mikel je 2005. godine trebao postati novi nogometaš Uniteda i imao je čak potpisan predugovor s velikanom s Old Trafforda, a bila je organizirana i konferencija za medije na kojoj je Nigerijac trebao da bude predstavljen.

No, u sve je prste upleo Jose Mourinho i privolio Nigerijca da se potpuno predomisli i na kraju se pridruži Chelseaju.

Obi Mikel i Ferguson su se sreli na nedavnom finalu Lige prvaka na Wembleyju u subotu, a tom prilikom su razgovarali o gore pomenutom događaju.

"Tako mi je drago da mi šef napokon oprosti nakon toliko vremena. Spomenuo je tu sagu nekoliko puta tokom svoje karijere i bilo je kao: 'Ti si bio taj koji je pobjegao, zar ne?', ali to je zaista divan čovjek", rekao je Obi Mikel.

"Slušaj, pobjegao si, ali si imao nevjerovatnu karijeru s Chelseajem pa ne bih rekao ništa loše o tome, ali sada ti definitivno opraštam", rekao je tom prilikom Nigerijcu 82-godišnji Ferguson.

Mikel je priznao da je s Unitedom potpisao predugovor prije nego je postao punoljetan, ali tada su zaobiđeni i njegovi agenti u cijeloj priči.

Ispričao je kako su u Chelseaju bili šokirani kada su vidjeli vijesti na TV-u da je Nigerijac potpisao za United. Agenti Plavaca su brzo reagovali i odveli Mikela na nepoznatu lokaciju i niko nije znao gdje je.

"Niko nije znao gdje sam. Onda me konačno Chelsea odvezao u London i zaključao me negdje, tako da je to trajalo otprilike godinu dana, pokušavajući to riješiti", ispričao je Mikel.

Mikel je propustio godinu dana nogometa dok se problem rješavao, prije nego što je konačno prešao u Chelsea 2006. godine.

Dres londonskih Plavaca nosio je narednih 11 godina i u njemu je osvojio dvije titule u Premiershipu i jednu u Ligi prvaka.

Iz Chelseaja je otišao u kinesku Tianjin Tedu, a kasnije je igrao i za Middlesbrough, Trabzon, Stoke i Kuwait SC.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()