Romelu Lukaku je novi napadač Rome

Nova posudba za robusnog Belgijanca

31.08.2023. 15:10
  • Podijeli:
lukaku roma twitter-64f092bde2aeb.webp Foto: Twitter

Lukaku se nakon isteka posudbe u Interu vratio u Chelsea, no samo nakratko jer je ponovo krenuo put Italije i potpisao za Romu.

Međutim, i ovog puta je riječ o jednogodišnjoj posudbi za sezonu 2023/2024, ali je Vučica definitivno dobila odlično pojačanje.

Chelsea je 2021. godine platio 115 miliona eura za ovog napadača, koji je postigao 15 golova za Plavce u sezoni 2021/2022, kao i 14 tokom posudbe provedene u Interu prošle sezone.

Lukaku se tako pridružio ostalim pojačanjima među kojima su Even Ndicka, Houssem Aouar, Renato Sanches, Leandro Paredes i Rasmus Kristensen, a koji sus tigli ove godine. Cilj Rome je povratak u Ligu prvaka.

Belgijanac će ponovo sarađivati s trenerom Joseom Mourinhom i to u trećem timu. Prvo su bili zajedno u Chelseaju nekoliko mjeseci (sezona 2013/2014), a potom u Manchester Unitedu (2017/2018). Upravo su Crveni vragovi platili 85 miliona eura kako bi Lukaku stigao na Old Trafford.

Pod Mourinhovim vodstvom je Lukaku upisao 76 nastupa i 33 pogotka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()