Procurili detalji Mbappeovog ugovora s Realom, Modrić će zarađivati više od njega!

Konačno kraj sapunice

03.06.2024. 21:12
  • Podijeli:
kylian mbappe reuters-665e0f23019e0.webp Foto: Reuters

Kylian Mbappe je službeno postao novi igrač Real Madrida, a u javnost su izašli i detalji ugovora francuskog napadača.

Kako je ranije najavljeno, Mbappe neće imati astronomsku platu kakvu je imao u PSG-u, ali će imati druge vrste beneficija i finansijskih “injekcija”.

Francuski golgeter drastično će si smanjiti platu pa će u Realu primati 15 miliona eura godišnje kako ne bi stvarao jaz između ostalih zvijezda ekipe, no dobit će veliki bonus od 100 miliona eura prilikom potpisivanja ugovora.

Obvezao se bijelom dresu na sljedećih pet godina, a zanimljivo je da veću platu od njega imaju David Alaba, Luka Modrić, Vinicius, Jude Bellingham i Federico Valverde.

Godišnja plata Luke Modrića u Real Madridu iznosi gotovo 22 miliona eura, međutim nije poznato hoće li morati pristati na smanjenje plate potpisom novog ugovora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()