Peljto otkazao derbi na Grbavici

Savez traži alternativno rješenje

15.02.2024. 15:03
  • Podijeli:
Irfan_peljto_foto_EXPA_ laPresse_FabioFerrari-1665480285148.webp Foto: EXPA/ laPresse/ Fabio Ferrari

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto neće suditi subotnji derbi između Željezničara i Zrinjskog, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako saznajemo, Peljto je Komitetu za suđenje Bosne i Hercegovine dostavio zdravstveni nalaz kojim je potvrđeno da je bolestan, te da nije u mogućnosti suditi subotnji susret.

Naš najbolji arbitar prethodno je dijelio pravdu na utakmici Lige prvaka između Leipziga i Real Madrida (0:1), te je nakon susreta počeo osjećati zdravstvene poteškoće.

NS BIH je tako neplanirano ostao bez arbitra za derbi kola, a trenutno se traži alternativno rješenje koje bi uskoro trebalo biti objelodanjeno.

Susret između Željezničara i Zrinjskog se igra na Grbavici 17. februara s početkom od 16:00 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()