Otkriveno šta je trener Al-Ittihada rekao Benzemi, 24 sata kasnije je otpušten

Imali žestoku svađu

08.11.2023. 20:49
  • Podijeli:
karim benzema reuters-654bca986724f.webp Foto: Reuters

Čelnici nogometnog prvaka Saudijske Arabije Al-Ittihada su otpustili dosadašnjeg trenera Nuna Espirita Santa (49), a osim rezultatske krize, presudio mu je i sukob s Karimom Benzemom. Njih dvojica su imali oštru raspravu na posljedjem meču, a saudijski list "Al Riyadiah" otkrio i detalje.

Al-Ittihad je bez pobjede u domaćem prvenstvu u posljednjih pet utakmica, a klub u kojem je glavna zvijezda nekadašnji Realov napadač Karim Benzema je u tom periodu tri puta remizirao i dva puta izgubio.

Uslijed te krize su skliznuli na trenutno šesto mjesto tabele, dok su uz to izgubili i ove sedmice u azijskoj Ligi prvaka od iračkog Al Quwe s 0:2.

Saudijske novine su otkrile žestok razgovor koji su vodili na poluvremenu te utakmice, dok su gubili 1-0:

"Vi ste sjajan igrač, ali izgleda da ste previše lijeni da vršite pritisak na rivala", rekao je Espirito Santo, na što mu je Benzema replicirao:

"Ne pričaj samo sa mnom, pričaj s cijelim timom", poručio je Francuz.

Tu nije završilo, jer je portugalski stručnjak dodatno prekorio Benzemu.

"Vi ste vođa tima, primjer igračima i najvažniji igrač. Morate preuzeti inicijativu i biti primjer svim igračima", kazao je.

Prema Al Riyadiah-u , diskusija je nastavljena tako što je sam Nuno ukorio Benzemu, dok je ovaj ignorirao opravdanja da ga nazivaju "lijenim".

Samo 24 sata nakon rasprave, Al-Ittihad je ozvaničio raskid ugovora Nuna Espirita Santa kojeg će privremeno zamijeniti njegov dosadašnji pomoćnik Hassan Khalifa, saopćili su iz kluba.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()