Orlovi u dobroj formi pred Evropsko prvenstvo: Ubjedljiva pobjeda protiv Švedske

Na drugi gol "Orlovi" su čekali do 60 minuta, a onda je svoje umijeće pokazao Aleksandar Mitrović.

08.06.2024. 20:52
  • Podijeli:
fudbaleri srbije profimedia-66648ee626c5d.webp Foto: Profimedia

Reprezentacija Srbije ubjedljivo je savladala Švedsku u posljednjoj pripremnoj utakmici prije početka Evropskog prvenstva rezultatom 3:0.

Srbija je od 18. minuta u prednosti, pošto je povela golom Sergeja Milinković-Savića.

Imao je Andrija Živković mnogo vremena da se namjesti na desnoj strani i centrira, što je i učinio.

Fudbaler PAOK-a je na drugoj stativi pronašao saigrača iz veznog reda, a SMS glavom postiže svoj deveti gol u dresu nacionalnog tima.

Bilo je dosta problema prilikom iznošenja lopte i igre kroz pasove, a pogotovo to dobija na značaju kada znamo da je Stojković trener koji voli da njegov tim igra na taj način te da ima puno loptu u svom posjedu.

Na drugi gol "Orlovi" su čekali do 60 minuta, a onda je svoje umijeće pokazao Aleksandar Mitrović.

Najbolji strijelac u istoriji srpskog nacionalnog tima postigao je 58. gol u dresu Srbije, a sve je počelo od Vlahovića koji je odložio loptu do Mladenovića, koji je uputio šut u protivnički šesnaesterac, gdje se sjajno ubacio Mitrović i zatresao mrežu gola Robina Olsena.

Srbija je u 70. minutu došla do trećeg gola, a ovaj put mrežu je zatresao kapiten Dušan Tadić. Samo munut poslije zicera koji je propustio Dušan Vlahović, kapiten trese mrežu gola Švedske.

Kostić je htio da bude nesebičan, nastala je pometnja u protivničkom šesnaestercu, a najbolje se snašao Tadić koji je zakucao loptu u gornji ugao.

Posebno treba istaknuti nastup Predraga Rajkovića koji izuzetno zrelo odigrao ovaj duel. Znamo da je Piksijev favorit za gol Srbije Vanja Milinković – Savić, ali poslije ove predstave Stojković če imati teške odluke da donese.

Podsjećamo, Evropsko prvenstvo u Njemačkoj igra se od 14. juna do 14 jula, a Srbija se nalazi u grupi sa Slovenijom, Danskom i Engleskom, prenose Nezavisne novine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()