Opcija koja sve ruši: Ništa od posla, Rade Krunić se na ljeto vraća u Milan?

Bh. veznjak stigao je u Feberbahce na posudbu do kraja sezone

18.04.2024. 15:29
  • Podijeli:
Rade_krunic_foto_FB Cropped-65552083ac4df.webp Foto: Facebook/Nogometni savez Bosne i Hercegovine

Rade Krunić je trenutno na posudbi iz AC Milana u Fenerbahceu. Iako je donedavno bilo izvjesno da će ga istanbulski tim otkupiti, sada se pojavila opcija da se ipak vrati na San Siro.

Fernbahce je Radeta Krunića u svojim redovima htio još u ljeto 2023. godine, no s Milanom nije postigao dogovor. Zato je dogovor pao zimus i Fočak nosi dres istanbulskog velikana.

Bh. veznjak stigao je u Feberbahce na posudbu do kraja sezone. Poznato je i pod kojim uslovima će ga turski tim otkupiti od Rossonera.

Naime, opcija otkupa na kraju sezone za četiri miliona eura biti će automatski aktivirana. Osim u jednom slučaju.

Postoji mogućnost da Fenerbahce bude izbačen iz lige. U tom slučaju, od posla nema ništa i bh. fudbaler će se vratiti u Italiju.

Jasno, Fenerbahceu prijete sankcije zbog napuštanja utakmice finala turskog Superkupa protiv Galatasarayja prije nekoliko dana. Izašli su juniori na teren u Šanliufi, primili gol, te napustili teren.

Tako je Galatasaray bez borbe osvojio trofej. Sve je to ideja prvog čovjeka Fenerbahcea, Alija Koca, koji je ogorčen nakon što su fudbaleri Fenera napadnuti u Trabzonsporu na prvenstvenoj utakmici.

Ugovor s Milanom Rade Krunić inače ima do ljeta 2025. godine. U slučaju da se vrati (koji je malo vjerovatan), ostaje da vidimo da li bi igrao za Milan ili bi italijanski klub odmah tražio kupca za njega.

Ove je sezone u dresu Fenerbahcea upisao 16 nastupa. Upisao je jednu asistenciju, a propustio je sjajnu šansu za prvijenac prije nekoliko dana na utakmici protiv Karagumruka.

Bio prvak Italije, hoće li i Turske?

Rade Krunić u karijeri je osvojio dva trofeja. Bio je prvak u Seriji B s Empolijem, te prvak Italije s AC Milanom prije dvije sezone kada je ovaj tim osvojio titulu.

Ostaje da vidimo da li će postati i prvak Turske. Fenerbahce je drugi na tabeli s dva boda zaostatka za vodećim Galatasarayjem.

Osim toga, Fenerbahce je u igri i za evropski trofej. Igraju četvrtfinale Konferencijske lige protiv Olympiacosa, a u prvoj utakmici su poraženi rezultatom 3:2 u Pireju.

Superkup je, kako rekosmo, predan Galati, dok je Fener još ranije ispao iz Kupa Turske i do kraja sezone će se boriti na dva fronta.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()