Newcastle pregazio Chelsea, Ahmedhodžić se vratio na teren

Svrake trenutno šeste na tabeli

25.11.2023. 18:08
  • Podijeli:
newcastle reuters-65622930ba473.webp Foto: Reuters

Odigrano je još pet utakmica 13. kola Premijer lige, a svakako da je najzanimljivije bilo na St. James Parku, gdje je domaći Newcastle deklasirao Chelsea, a na kraju je bilo 4:1.

Alexander Isak doveo je domaćina u vodstvo u 13. minuti, kada se našao sam pred golmanom Robertom Sanchezom te je mirno pospremio loptu u mrežu. Raheem Sterling izjednačio je deset minuta kasnije sjajno pogodivši iz slobodnjaka. Na poluvrijeme se otišlo s izjednačenim rezultatom, a pitanje pobjednika riješeno je u razmaku od dvije minute drugoga dijela.

Jamaal Lascelles pogodio je glavom u 60. minuti, da bi Joelinton minutu kasnije izašao sam pred Sancheza nakon velikog kiksa Thiaga Silve koji je napadaču Newcastlea poklonio loptu. Kapetan Chelseaja Reece James u 73. minuti zbog povlačenja dobio je drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton.

Newcastle je do kraja iskoristio brojčanu prednost na terenu, postigavši i četvrti pogodak u 83. minuti. Anthony Gordon lijepo je pogodio suprotni kut, upisavši se među strijelce. Newcastle je slavljem došao do 23 boda, kojima drži šestu poziciju. Chelsea je deseti sa 16 bodova. Sve pogotke s utakmice pogledajte ovdje.

Rezultati:

Newcastle - Chelsea 4:1
Burnley - West Ham 1:2
Luton - Crystal Palace 2:1
Nottingham Forest - Brighton 2:3
Sheffield United - Bournemouth 1:3

 

Od ostalih utakmica izdvojimo 3:2 pobjedu Brightona protiv Nottingham Foresta te uvjerljivo slavlje Bournemoutha, koji je s 3:1 nadigrao Sheffield United. Treba naglasiti da se naš reprezentativac Anel Ahmedhodžić vratio na teren. Brighton je sedmi s 22 boda, a Bournemouth se dodatno odvojio od zone ispadanja i sada je 16.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()