Nema šale: Mbape ne smije nositi masku, ne ispunjava uslove

Mbape je na utakmici protiv Austrije slomio nos u vazdušnom duelu s jednim protivničkim igračem te je zbog toga morao napustiti igru.

21.06.2024. 11:48
  • Podijeli:
kilijan mbape, 17 jun 2024 - foto Reuters-667134a7e0750.webp Foto: Reuters

Kilijan Mbape se juče na treningu reprezentacije Francuske pojavio s maskom za koju se pretpostavljalo da će nositi u nastavku Еvropskog prvenstva, ali ipak to neće biti slučaj.

Na jučerašnjem treningu se pojavio s maskom u bojama zastave Francuske, ali prema članu 42. UЕFA-inog pravilnika, ljekarska oprema koju igrač nosi na teren mora biti jednobojna, a Mbapeova maska to nije.

Mbape je na utakmici protiv Austrije slomio nos u vazdušnom duelu s jednim protivničkim igračem te je zbog toga morao napustiti igru.


Nakon meča je odlučeno da ne ide na operaciju koju je prolongirao nakon ЕURA, a od fanova je tražio pomoć u izboru maske koju će nositi u nastavku takmičenja.

Na kraju je je izbor pao na masku u bojama Francuske, ali prema pravilima ne smije da je nosi ukoliko za to ne dobije posebno izuzeće, što je malo vjerovatno da će se desiti.

Mbapeov nastup u duelu protiv Holandije večeras je i dalje upitan, a neke informacije iz francuskih medija govore da nije isključeno i da kapiten Trikolora propusti ostatak grupne faze.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()