Nekadašnji Zmaj postaje sportski direktor Veleža?

Na proljeće će Velež biti legitimni kandidat za plasman u Evropu

18.12.2023. 11:02
  • Podijeli:
velez1-6505d399620ed.webp Foto: VELEŽ

Fudbalski klub Velež prvi dio sezone okončao je u vrhu premijerligaške tabele i na proljeće će biti legitimni kandidat za plasman u Evropu.

Rođeni su nakon nekompletnog 18. kola na trećoj poziciji sa 33 boda, dva manje od drugoplasiranog Zrinjskog i sa istim brojem bodova kao Sarajevo na četvrtoj poziciji.

Mostarci su tokom jesenjeg dijela sezone oscilirali u formi, ali su se stabilizovali i zablistali pred zimsku pauzu i na proljeće će konkurisati za plasman u kvalifikacije za UEFA Konferencijsku ligu. A uz dobru startnu poziciju sigurno će dodatno pojačati i igrački kadar.

No, prije toga Velež bi trebao izabrati i sportskog direktora. Nakon što je Nedim Jusufbegović u augustu napustio poziciju šefa stručnog štaba nedugo potom i sportski direktor Sanjin Alagić je sporazumno raskinuo saradnju sa Rođenim.

Kako saznaje Faktor iz izvora bliskih FK Velež najbliži ovoj poziciji je Darko Maletić, nekadašnji fudbalski A reprezentativac BiH. Maletić je tokom bogate igračke karijere dvije i po godine nosio dres Veleža i bio kapiten kluba. Što je rijetkost kada su u pitanju igrači koji nisu iz Mostara.

Osim za Velež u BiH je igrao i za banjalučki Borac, a inostranu karijeru gradio je u Austriji, Sloveniji, Srbiji, Rusiji, Rumuniji, Njemačkoj i Kazahstanu. Iskustva mu ne fali, a konekcije u klubovima i zemljama gdje je igrao odlična su preporuka za odgovornu poziciju na kojoj ga žele Rođeni.

Ljetos se kao mogući nasljednik Alagića pominjao i Ivan Sesar iz Širokog Brijega, ali posao tada nije završen, pa je ova pozicija i dalje upražnjena.

Treba naglasiti kako je Velež u finišu jesenjeg dijela sezone produžio ugovore sa ključnim igračima (Nermin Haskić, Osman Hadžikić, Ante Hrkač, Ante Oreč, Edo Vehabović).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()