Mourinho ekspresno dao otkaz u UEFA-inom odboru

Lijepo Vas molim da moju odluku prenesete predsjedniku Aleksanderu Čeferinu, napisao je

23.06.2023. 10:49
  • Podijeli:
jose mourinho reuters-646c6f9880770.webp Foto: Reuters

Trener Rome Jose Mourinho napustio je Nogometni odbor UEFA-e i tu odluku saopćio je predsjedniku ovog tijela Zvonimiru Bobanu, inače bliskom saradniku Aleksandera Čeferina.

Ova odluka Mourinha dolazi samo nekoliko dana nakon što ga je UEFA suspendovala na četiri utakmice zbog ponašanja nakon finala Evropske lige protiv Seville, a gdje se obrušio na engleskog sudiju Anthonyja Taylora.

"Dragi gospodine Boban, hvala Vam na pozivu da postanem član Nogometnog odbora UEFA-e. Međutim, sa žaljenjem Vas moram obavijestiti da ovog trenutka podnosim ostavku. Više ne stoje uslovi u koje sam čvrsto vjerovao kada sam se pridružio te se osjećam dužnim da donesem ovu odluku", napisao je Mourinho i dodao:

"Lijepo Vas molim da moju odluku prenesete predsjedniku Aleksanderu Čeferinu."

Ideja Nogometnog odbora UEFA-e imala je za cilj okupiti aktivne i bivše nogometaše i trenere, koji bi predlagali ideje s kojima bi se ostvario napredak sporta i same nogometne organizacije.

Što se tiče Mourinha, on će izvjesno ostati trener Rome i u narednoj sezoni, iako je ranije interes za njegov dolazak pokazao i PSG.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()