LŠ: Koman opet srušio "svoje", Milan slavi Dijaza

Junaci večeri bili su Kingsli Koman koji je golom protiv nekadašnjeg tima "reprizirao" finale elite iz 2020, odnosno Brahim Dijaz, čovjek koji je "skuvao" Pijevce

14.02.2023. 22:58
  • Podijeli:
Kingsli Koman_Profimedia-63ebff2f4f373.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Bajerna napravili su veliki korak ka plasmanu među osam najboljih timova Lige šampiona pošto su u prvom meču osmine finala kao gosti savladali Pari Sen Žermen sa 1:0.

Istim podvigom može se pohvaliti Milan, koji je do iste prednosti došao kod kuće protiv Totenhema (1:0).

Junaci večeri bili su Kingsli Koman koji je golom protiv nekadašnjeg tima "reprizirao" finale elite iz 2020, odnosno Brahim Dijaz, čovjek koji je "skuvao" Pijevce.

Bitka u Gradu svjetlosti trebalo je da bude derbi. Međutim, u većem dijelu meča za sve se pitala bavarska mašina. Njemački sastav je bio kud i kamo bolji, dominirao je u prvom poluvremenu, sa istom praksom nastavio u drugom dijelu, a onda sve to naplatio u 53. minutu.

Obećavajuća akcija po lijevom boku nastavljena je pravovremenim centršutem Alfona Dejvisa u srce šesnaesterca, Koman se sjajno pozicionirao, još bolje reagovao, pogodio metu, a onda odbio da se raduje iz poštovanja prema klubu čiji dres je nosio kao junior.

Tek ulaskom rovitog Kilijana Mbapea Sveci su "prodisali". Čak je on sam postigao gol, međutim, poništen je zbog ofsajda. Do kraja meča Parižani su jalovo pokušavali, ali bezuspješno.

Na "San Siru" smo gledali donekle ravnopravniju bitku. Sastav sa Ostrva nije bio u podređenom položaju, pa ipak, prevaga je bila rani gol Dijaza, već u sedmom minutu.

Od tada, četa Antonija Kontea je jurila "minus", pokušavala, imale uspone, padove, u finišu duela i konkretne akcije... No, toliko željeni pogodak je izostao i Roso-neri su ostvarili zlata vrijednu pobjedu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()