Ljepotica u Londonu: Arsenal se spasio poraza protiv Chelsea

Odigran veliki gradski derbi na Stamford Bridgeu

21.10.2023. 20:27
  • Podijeli:
chelsea arsenal reuters-6534103129433.webp Foto: Reuters

Chelsea i Arsenal danas su odigrali veliki londonski derbi, a na kraju je bilo 2:2 i to nakon velikog preokreta tima s Emirata.

Najveći londonski derbi bolje je otvorila domaća ekipa. Igrao se 15. minut kada je William Saliba igrao rukom u svom kaznenom prostoru i dosuđen je penal za Chelsea.

Siguran realizator penala drugi meč zaredom bio je Cole Palmer. I nakon postignutog gola za vodstvo, Chelsea je bio mnogo bolji rival i dominirao je u prvom poluvremenu.

Ipak, golova do poluvremena nije bilo, a samo što se krenulo s centra, Mihajlo Mudrik postiže gol za 2:0. Činilo se tada da Arsenal nema snage za povratak u meč.

No, Topnici su nakon primljenog drugog gola krenuli silovito u napad i to se isplatilo. Declan Rice u 77. minuti pogađa s tridesetak metara udaljenosti, nakon što je katastrofalnu grešku napravio golman Chelseaja Roberto Sanchez i dodao mu loptu na šut.

To je dalo "krila" Topnicima koji su preko Leandra Trossarda pogodili za konačnih 2:2 u 84. minuti. Asistirao mu je Bukayo Saka ubačajem s desne strane.

Ostalo je 2:2, tako da Arsenal ostaje na vrhu tabele neporažen i s 21 bodom, koliko ima i Manchester City. Chelsea je na devetom mjestu s 12 bodova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()