Liverpool dovodi fudbalera koji mu je pravio dosta problema u prošlosti - Cijena je 70 miliona eura!

Dok traži nasljednika za Jurgena Kloppa koji je najavio odlazak s klupe Redsa na kraju ove sezone, Liverpool traži i pojačanja u igračkom kadru

07.03.2024. 12:39
  • Podijeli:
Pedro Neto-1665164566968.webp Foto: Profimedia

Dok se bore za što bolje rezultate u posljednjoj trećini sezone, klubovi paralelno s tim razmišljaju i o prijelaznom roku. Ekipa Liverpoola tako na radaru ima dečka koji im je u prošlosti pravio dosta problema.

Dok traži nasljednika za Jurgena Kloppa koji je najavio odlazak s klupe Redsa na kraju ove sezone, Liverpool traži i pojačanja u igračkom kadru.

Engleski mediji tako prenose da je Liverpool zainteresovan za 23-godišnjeg Portugalca, Pedra Neta.

Pomenuti fudbaler je trenutno član Wolverhampton Wanderersa s kojim je u prošlosti pravio dosta problema Liverpoolu, čemu smo svjedočili najviše početkom ove sezone.

U redovima Vukova bi prodaja Neta podrazumijevala zaradu od 70 miliona eura i ostaje da se vidi da li će Liverpool biti spreman platiti taj iznos.

Arsenal i Tottenham se također povezuju s ovim fudbalerom i gotovo je pa sigurno da ćemo ga od iduće sezone gledati u nekom drugom timu.

Ono što odbija ekipe od ulaganja kada je on u pitanju jeste njegova sklonost povredama. Iako su mu tek 23 godine, često je van stroja.

Dečko koji može igrati na pozicijama oba krila i na ofanzivnom veznom ove je sezone na 22 nastupa postigao tri pogotka i podijelio 11 asistencija.

Ponikao je u Vianenseau, a zatim bio u PEJ - AD-u, Bragi, Palmeirasu, da bi ga Lazio kupio 2019. godine za 11 miliona eura i istog ljeta prodao Wolvesima za 17,9 miliona eura.

Ovome dodajmo da je pet puta nastupio i za reprezentaciju Portugala. Postigao je jedan pogodak u nacionalnom dresu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()