Liga šampiona: Mesi i Mbape pred ambisom

Vrlo lako bi se moglo da desiti da večeras po posljednji put ove sezone na velikoj sceni gledamo Lionela Mesija i Kilijana Mbapea

08.03.2023. 11:17
  • Podijeli:
Bajern PSŽ_Christophe Ena AP Tanjug-64085e1381bf5.webp Foto: Christophe Ena / AP / Tanjug

Fudbaleri Pari Sen Žermena imaće težak zadatak da u večerašnjem gostovanju kod Bajerna izbjegnu eliminaciju iz Lige šampiona.

Boj na "Alijanc areni" kreće od 21 čas. U istom terminu Totenhem će juriti gol "minusa" protiv Milana.

Vrlo lako bi se moglo da desiti da večeras po posljednji put ove sezone na velikoj sceni gledamo Lionela Mesija i Kilijana Mbapea.

Zvijezde Svetaca u prvom okršaju sa Bavarcima nisu uspjele da "ispune kvotu" i zatresu mrežu rivala. Na koncu je njemački gigant slavio sa 1:0, što je ogroman kapital pred revanš.

Možda minhenski sastav ne blista kao prethodnih godina, međutim, i ovakva forma čete Julijana Nagelsmana bila joj je dovoljna da pokori Grad svjetlosti.

Pred novi izazov u Bajernu postoji doza opreza, ali i optimizma.

"Ne smijemo predugo čekati da uspostavimo pravi ritam. Jedan od glavnih zadataka nam je da iza zadnje linije ne ostavimo previše prostora. Takođe, neophodno je da onemogućimo Mesija da dobija puno lopti. Protivnik ima jasan identitet i navike. Neke od njih možemo da iskoristimo. No, isto tako možemo da budemo kažnjeni ako pogriješimo", jasan je Nagelsman.

Njegov kolega Kristof Galtije svjestan je da Parižani moraju bolje ukoliko žele među osam najboljih.

"Potrebno je da značajno podignemo nivo igre u odnosu na prvi susret. Spremili smo drugačiji plan. Podatak da je Mbape zdrav i potpuno spreman daje nam više opcija. Želimo da izađemo više i pritisnemo ih. I, ako je moguće, imati veći posjed lopte", otkrio je Galtije.

U drugom duelu večeri uzbuđenja ne bi trebalo da izostanu. Pijevci jure "minus", muče ih povrede, ali igraju kod kuće i imaće jak vjetar u leđa.

Roso-neri, s druge strane, blistaju od kada su se vratili na sistem sa tri štopera. Vezali su nekoliko odličnih izdanja i sa optimizmom su stigli u London.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()