Legendarni Ševčenko stiže u Zenicu, dobit će najvažniju ulogu u savezu

Utakmice baraža na rasporedu u martu naredne godine

28.12.2023. 19:15
  • Podijeli:
Andrej Ševčenko-1665427138083.webp Foto: Profimedia

Legendarni ukrajinski nogometaš Andrij Ševčenko postat će novi predsjednik Nogometnog saveza Ukrajine, potvrđeno je iz ove zemlje.

Ševčenko je zvanično ostao jedini kandidat za predsjedničku ulogu u Nogometnom savezu Ukrajine. To je objavljeno na zvaničnoj stranici krovne kuće tamošnjeg nogometa.

To znači da će i preuzeti ovu funkciju jer je vrijeme za prijave kandidata isteklo. Ostalo je samo da se njegova nova uloga potvrdi na kongresu Nogometnog saveza Ukrajine koji je zakazan za 25. januar u Kijevu.

Ševčenkovu kandidaturu podržali su svi članovi Izvršnog odbora NS Ukrajine.

Tako će najveći nogometaš u historiji Ukrajine na najvažnijoj poziciji u savezu gostovati u Bosni i Hercegovini već u martu kada se za obje ove države igra vrlo važan meč baraža.

Podsjetimo, BiH i Ukrajina će na Bilinom Polju igrati polufinale baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo. Pobjednik tog duela u finalu baraža igrat će s boljim iz duela Izrael - Island, a samo za jednu od tih ekipa ima mjesta na Euru u Njemačkoj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()