Lajpcig šokirao Bajern u Minhenu na radost Borusije

U derbiju 37. kola Bundeslige RB Lajpcig je na Alijanc Areni savladao minhenski Bajern 3:1 i tako dodatno zakuvao trku za titulu

20.05.2023. 20:47
  • Podijeli:
bajern-6469157bc9443.webp Foto: Reuters

Pravi košmar u Zibner Štrase. Imali su do pre dva meseca sve u svojim rukama, velike izglede za triplu krunu. A onda je rukovodstvo bavarskog giganta odlučilo da smeni Julijana Nagelsmana i dovede Tomasa Tuhela. I sve se srušilo kao kula od karata.

Prvo se izgubio kup, potom je doživljen debakl od Mančester Sitija u Ligi šampiona. A sada, kolo pre kraja, najveća šansa da Bajern odbrani titulu je da se Borusija Dortmund oklizne u Bavarskoj protiv Augzburga.

A i protiv RB Lajpciga četa Tomasa Tuhela imala je sve. Prvo poluvreme potpuna dominacija. Nekoliko odličnih prilika, pre svih Tomasa Milera. Pa i vođstvo, pošto je na sjajan način Gnabri u 25. minutu pogodio mrežu o stative.

U drugom poluvremenu potpuno druga slika. Gosti su izašli sa znatno pozitivnijim stavom. A Bavarci smušeni kao da su se tek pojavili na utakmici. I to prvi put u tom sastavu. Takav odnos doneo je i gol gostima u 65. minutu. Odlična kontra, lopta je došla do Konrada Lajmera, koji je uz pomoć domaćih defanzivaca pogodio po sredini pod prečku za 1:1.

Od tada Bajern nije imao ideju kako da ugrozi RB Lajpcig. A u odbrani nevjerovatni propusti. Prvo je Benžamen Pavar neoprezno startovao na nogu igrača RB Lajpciga u 79. minutu i dosuđen je penal. Po sredini je pucao snažno Enkunku, a Zomer se bacio u stranu i to je bio potpuni preokret – 2:1 za RB Lajcpig.

Sedam minuta kasnije još jedan kiks. Mazraui je igrao rukom, naravno dosuđen je bez razmišljanja penal. Ovog puta je odgovornost preuzeo Dominik Soboslai i izuzetno preciznim udarcem doneo prvu pobedu Lajpcigu na Alijanc Areni. A Borusiji dao šansu da kolo prije kraja preuzme vođstvo i praktično joj servirao Salataru, piše sportklub.rs.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()