Kralj je pao: Barselona hladi šampionski šampanjac

Četa Čavija Ernandeza stavila je obje ruke na trofej, jer je sada teško vjerovati da bi Kraljevi u preostalih 11 kola mogli da stignu lidera

19.03.2023. 23:03
  • Podijeli:
Barselona Real_Joan Monfort AP Tanjug-641785d1ceddb.webp Foto: Joan Monfort / AP / Tanjug

Fudbaleri Barselone savladali su Real Madrid u sjajnom El klasiku u okviru 27. kola španske La Lige rezultatom 2:1 i tako napravili ogroman korak ka tituli.

Bila je ovo 100. pobjeda Katalonaca nad najvećim rivalom u takmičarskim utakmicama, ali još važnije je to što su stekli ogromnih 12 bodova više u odnosu na Madriđane.

Na taj način četa Čavija Ernandeza stavila je obje ruke na šampionski trofej, jer je sada teško vjerovati da bi Kraljevi u preostalih 11 kola mogli da stignu lidera.

Nije sve, pak, nagovještavalo ovakav epilog pošto su Madriđani rano poveli zahvaljujući autogolu Ronalda Arauha.

Pa ipak, domaćin se na vrijeme vratio u igru. Serđi Roberto je za izjednačenje pogodio u 45. minutu, najavivši dramu u nastavku.

Karlo Anćeloti je u drugom dijelu sve karte gurnuo u napad. I to mu se zamalo isplatilo pošto je Marko Asensio u 81. minutu doveo goste u vođstvo. No, VAR je presudio ofsajd.

Desetak minuta kasnije, pala je odluka. Strijelac je bio Frank Kesi poslije asistencije Alehandra Baldea, čime je praktično riješena šampionska trka na Pirinejima.

Bila je to treća vezana pobjeda Barse nad Realom kojom je potvrđena dominacija u Španiji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()