Kortez sanja velika stvari: Slavićemo pobjede i trofeje

"Moja poruka za navijače je da budu uz nas, da vjeruju u ovu ekipu, a mi ćemo ostaviti srce na terenu za čast kluba i grada"

05.08.2023. 17:37
  • Podijeli:
Hoze Rikardo Kortez_FKB-64ce6abb59b7a.webp Foto: FK Borac

Fudbaler Borca Hoze Rikardo Kortez vjeruje da je pred Crveno-plavima sezona protkana pobjedama i trofejima.

Kolumbijski internacionalac je "na brzaka" kupio srca navijača, čijom energijom se naprosto hrani.

Vidjelo se to i u četvrtak, kada je pred gotovo 9.000 hiljada ljudi zatresao mrežu Austrije, otškrinuvši vrata trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

Nebeski skok i lopta u mreži izazvali su delirijum na krcatim tribinama Gradskog stadiona.

Pa ipak, rival je ubrzo preokrenuo situaciju na terenu, naplativši promašaje domaćina.

Kortez priznaje da je eliminacija bila bolna, ali želi da gleda naprijed.

"Kada sam postigao gol, osjećaj je bio zaista nevjerovatan. Nosile su me emocije. U tom trenutku smo dostigli prednost iz prve utakmice i bio sam veoma srećan. Nažalost, na kraju smo eliminisani, ali da smo iskoristili bar polovinu šansi za gol koje su nam se ukazale, priča bi bila drugačija. Ipak, pokazali smo da imamo kvalitet i da ova ekipa može da uradi velike stvari u budućnosti", započeo je Kortez priču za zvanični klupski sajt.

Prema sopstvenom priznanju, ambijent u Platonovoj je bio fantastičan:

"Tokom priprema sam slušao priče o našim navijačima i o tome kakvu atmosferu znaju da naprave na stadionu i jedva sam čekao da je osjetim. Bilo je fenomenalno i priželjkujem da tako bude na svakoj utakmici. Bilo je mnogo djece, to me oduševilo, a mogao sam da osjetim tu ljubav koju navijači imaju prema klubu. Sve to nam daje motiv više da na terenu damo sve od sebe. Nadam se da ćemo se svi zajedno radovati u novoj sezoni".

Vremena za predah nema. Sezona je počela evropskim nastupom, ali uskoro slijede i premijerligaške obaveze. Naporan rad je jedina prečica ka uspjehu, moto je kojim se vodi Kolumbijac:

"Ostavili smo evropski nastup iza sebe i sada smo potpuno fokusirani na start prvenstvene trke. Imamo veoma dobru ekipu. Krasi nas zajedništvo i svi smo gladni uspjeha. Želimo da obradujemo navijače, žeimo da slavimo pobjede i trofeje. Moja poruka za njih je da budu uz nas, da vjeruju u ovu ekipu, a mi ćemo ostaviti srce na terenu za čast kluba i grada".

Nasmijan u svakom trenutku van terena, a na terenu srčan i borben, Kortez je "kupio" srca svih. Ne krije želju da u Borcu ostavi dobar trag, a na svoju novu fudbalsku adresu lako se privikao.

"Banjaluka mi je "legla" na prvu. Oduševljen sam prirodnim ljepotama. Mnoštvo je zelenila, i to mi se zaista sviđa. Svaki slobodan trenutak koristim za šetnju i želim da što više upoznam kulturu i da saznam sve o istorijatu Banjaluke. Nadam se da ću za nekoliko mjeseci uspjeti da naučim srpski jezik. Potrudiću se", zaključio je Kortez, koji najviše vremena van terena provodi sa zemljacima Sebastijanom Ererom i Đanfrankom Penjom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()