Konačan kraj sapunice: Kylian Mbappe potpisao za Real

Fabrizio Romano potvrdio

02.06.2024. 13:46
  • Podijeli:
mbappe real x com 23-665c5b9b987fa.webp Foto: X-com

Kylian Mbappe je potpisao ugovor s Real Madridom, ekskluzivno je objavio najpoznatniji nogometni novinar na svijetu Fabrizio Romano.

Mbappe u Real stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om, a trebao bi potpisati petogodišnji ugovor.

Romano navodi da će transfer biti ozvaničen tokom sedmice, a za predstavljanje Mbappea još će se čekati.

Naime, dvije strane su dogovorile da se francuski napadač u Madridu pojavi 15. ili 16. jula, nakon što završi nastup na Evropskom prvenstvu s Francuskom, bez obzira na to dokle Trikolori doguraju na smotri najboljih selekcija Evrope.

Mbappe je zaludio nogometni svijet 2016. godine kada je kao 18-godišnjak briljirao u dresu Monaca kojeg je odveo do titule prvaka u sezoni 2016/2017, a već 2017. godine kupio ga je PSG za čak 180 miliona eura.

U dresu Parižana je nastavio briljirati i nakon sedam sezona preći će u Real Madrid.

Već je otkriveno da je Mbappe kupio vilu u glavnom španskom gradu, a to je učinio za 11 miliona eura od bivšeg nogometaša Reala Garetha Balea.

Vila se prostire preko 1.200 kvadratnih metara i ima sedam spavaćih soba i čak 11 kupaonica, a uz to ima terene za nogomet, košarku i golf te kućno kino i parking mjesta za šest automobila.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()