Jakirović: Gazibegović? Dovest ćemo beka, ali tek kad prodamo Moharramija

Hoće li bh. reprezentativac promijeniti sredinu

06.01.2024. 17:47
  • Podijeli:
sergej_jakirović_pixsell 1-64a597fc47adf.webp Foto: Pixsell

Dinamo je na Maksimiru u prvoj pripremnoj utakmici pobijedio Rogašku 1:0 golom Sandra Kulenovića u 33. minuti. U susretu koji se igrao 3 x 30 minuta Sergej Jakirović isprobao je 29 igrača, ali je ostao bez Mahira Emrelija, koji se povrijedio.

"Cilj je bio pobijediti, odigrati dobru utakmicu i dati priliku mlađim igračima da osjete kako je nositi Dinamov dres. Zadovoljan sam sa svime osim s povrede Emrelija", rekao je Dinamov trener Sergej Jakirović.

"Meni je važno da su mi napadači u prilikama, insistiram na bržem protoku lopte i okomitijem nogometu. Ima umora, ali bit će i to bolje. Imamo tri različita profila napadača. Brodića zovem Mali Petko, takav stil igre. Možda nekad budem igrao i s njim i s Petkovićem u prvih 11."

Potvrdio je dolazak Takuye Ogiware te pregovore s Josipom Brekalom (Fiorentina) i Arberom Hoxhom (Slaven). Dinamo želi i Jusufa Gazibegovića, desnog beka Sturma.

"Došao je u ponedjeljak, dva-tri dana su se on i Kaneko oporavljali od leta i vremenske razlike. Čekamo Nogometni savez Japana da ga registriramo. Što se tiče Brekala i Hoxhe, u pregovorima smo. Desni bek? Gazibegović? Prvo mora otići Moharrami da bismo nekog doveli. Ako ne ode, nećemo dovesti novog beka", izjavio je Jakirović i rekao da će skratiti popis igrača za pripreme u Rovinj.

"Od mlađih igrača, ostavit ćemo one koji su mi deficitarni, posebno desni i lijevi bek."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()