Irfan Peljto, Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo dobili diplomatske pasoše BiH

Najbolje bh. sudije

25.04.2024. 15:14
  • Podijeli:
sudije diplomatski pasosi instagram-662a5729566fa.webp Foto: Instagram

Najbolje bosanskohercegovačke sudije, Irfan Peljto, Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, zvanično su dobili diplomatske pasoše Bosne i Hercegovine.

Našim najboljim arbitrima pasoše je uručio ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, čime će im biti omogućeno lakše putovanje, što se podrazumijeva u njihovom poslu.

Oni su se tako pridružili brojnim bh. sportistima koji su od ranije dobili ovu čast, a među kojima su Lana Pudar, Lejla Njemčević, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Elvedina Mutaferija, Amel Tuka…

Podsjetimo, Irfan Peljto i Senad Ibrišimbegović bit će predstavnici Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu predstojećeg ljeta u Njemačkoj.

Peljto se nalazi na spisku arbitara koji će biti četvrte sudije na utakmicama grupne faze Eura, a Ibrišimbegović je na spisku rezervnih pomoćnih sudija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()