Irfan Peljto bi mogao suditi najveće hrvatske derbije

Nezadovoljstvo klubova suđenjem ionako je bilo veliko, a curenje snimki komunikacije između sudija ubrzalo je neke procese

05.03.2024. 12:05
  • Podijeli:
irfan-peljto-foto-aa.jpg

Afera "VARleaks" ostavila je dubok trag u hrvatskom fudbalu.

Nezadovoljstvo klubova suđenjem ionako je bilo veliko, a curenje snimki komunikacije između sudija ubrzalo je neke procese.

Od Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) očekivali su se konkretni potezi, te su oni velikom brzinom i povučeni.

Naime, kako saznaju Sportske novosti od izvora bliskog HNS-u, do kraja sezone tamošnjeg elitnog razreda fudbala sve derbije sudit će elitne sudije iz Lige prvaka.

Riječ je o međusobnim utakmicama u kojima će se sastajati kandidati za naslov prvaka Dinamo, Hajduk i Rijeka.

Kako pišu SN predsjednik HNS-a Marijan Kustić odlučio je stati na kraj svim pričama o sudijama i sudijskim greškama, pogotovo u sezoni koju mnogi doživljavaju kao najuzbudljiviju u novijoj historiji domaće lige, s tri aspiranta na naslov prvaka.

Na listi elitnih sudija je i naš Irfan Peljto, pa stoga i Sarajliju možemo očekivati da u skorije vrijeme dijeli pravdu na Maksimiru, Poljudu ili Rujevici. Najbolji bh. sudija već je sudio utakmice na Kipru, u Grčkoj, Saudijskoj Arabiji...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()