Gazzetta: Gotovo je: Brozović dobija manje nego što je očekivao!

Na kraju će potpisati na tri godine i za cifru između 26 i 27 miliona eura godišnje

01.07.2023. 14:17
  • Podijeli:
Marcelo_brozovic_foto_Marko Lukunic_PIXSELL-64993c4045ee0.webp Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

"Veliki obrat oko transfera Marcela Brozovića iz Intera u Al Nassr. Nakon što je jučer ujutro Hrvat propustio zakazani liječnički pregled, a Saudijci tražili popust na već dogovorenu odštetu, zbog čega se činilo da je posao pred propašću, sve strane su se navečer opet našle na pregovorima i bijeli dim je na vidiku. Možemo reći da se službena objava transfera očekuje u iduća 24 sata", piše Gazzetta dello Sport i dodaje:

"Iako su početkom tjedna klubovi dogovorili da Al Nassr plaća Interu odštetu od 23 milkiona za Brozovića, Nerazzurri će ipak dobiti dosta manje, 18 milkiona eura. No, njima je i to važna svota, koju će usmjeriti odmah na otkup Romelua Lukakua, koji je prioritet trenera Inzaghija."

Gazzetta ističe i da će Brozović dobiti manje nego što je tražio, ali da će i dalje biti fenomenalno plaćen: "Brozović je za potpis od Al Nassra tražio  dvogodišnju plaću i 30 miliona eura godišnje. Na kraju će potpisati na tri godine i za cifru između 26 i 27 miliona eura godišnje. To je dakako i dalje raskošan ugovor."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()