FK Velež preuzima trener rođen u Austriji?

Traju pregovori

27.06.2024. 12:11
  • Podijeli:
velez1-6505d399620ed.webp Foto: VELEŽ

Damir Čanadi privodi kraju pregovore i postaje uskoro novi trener Veleža, saznaje N1.

Čanadi na klupu Mostaraca stiže kao slobodan trener, a posljednji angažman imao je u hrvatskom prvoligašu Šibeniku, kojeg je napustio 27. juna 2023. godine.

Rođen je u Austriji, gdje je i započeo svoj fudbalski put, tačnije u Beču. Igrao je na poziciji veznog fudbalera za bečku Austriju i još nekoliko klubova u Austriji u 14 godina karijere.

Trenerski angažman krenuo je 2001. godine. Sve do 2008. godine trenerska karijera nije bila na profesionalnom nivou, ali je onda Čanadi postao pomoćnik Rashidu Rahimovu u moskovskoj Lokomotivi.

Predvodio je sa klupe timove u Austriji, Njemačkoj, Rusiji i Grčkoj. Izdvaja se u svemu plasman sa Atromitosom kroz ligu u Evropu, ali i period u Nurnbergu kada se takmičio sa njemačkom ekipom u Cvajti.

Ukoliko ne bude drastičnih preokreta, Čanadi bi već danas trebao biti predstavljen u Mostaru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()