Džafić Sarajevo zamijenio Mostarom i potpisao za Velež

Potpisao ugovor do ljeta 2024. godine

22.06.2023. 14:30
  • Podijeli:
adnan dzafic fk velez-64942058b2405.webp Foto: FK Velež

Adnan Džafić novi je igrač Veleža.

Rođeni su ovu vijest potvrdili na zvaničnim društvenim mrežama, a sada već bivši igrač Sarajevo je ugovor potpisao u prisustvu sportskog direktora Sanjina Alagića.

Adnan Džafić rođen je 10. maja 1990. godine u Visokom, Bosna i Hercegovina. Ponikao je u NK Bosna Visoko, da bi karijeru potom nastavio u češkom FK Čáslav, u kojem se zadržao ukupno tri sezone.

Ipak, najduže se zadržao u tadašnjem FK MAS Táborsko, danas FK Silon, i to ukupno pet sezona u kojima je odigrao 136 utakmica uz postignutih 36 golova.

Pored toga, nastupao je i za češke prvoligaše FK Mladá Boleslav i FK Fastav Zlin. Nakon uspješnih sezona u Češkoj, vraća se u BiH i to u FK Tuzla City. Među mostarske Crvene dolazi iz FK Sarajevo u kojem je upisao 28 utakmica.

Džafić je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()