Drugoligaš osramotio Chelsea, skupocjenim zvijezdama Plavaca bježi jedina šansa za trofej

Chelsea, koji ne blista ni u jednom takmičenju ove sezone, u Liga kupu ima jedinu šansu da se okiti trofejem

10.01.2024. 10:39
  • Podijeli:
chelsea - reuters-643ace0860c10.webp Foto: Reuters

Nogometaši Chelseaja doživjeli su šokantan poraz na gostovanju Middlesbroughu. Tim s Riversidea je slavio rezultatom 1:0 u prvoj utakmici polufinala Liga kupa.

Chelsea, koji ne blista ni u jednom takmičenju ove sezone, u Liga kupu ima jedinu šansu da se okiti trofejem. No, nakon pola "puta", drugoligaš Middlesbrough je u prednosti za jedan gol.

Jedini pogodak na utakmici djelo je Haydena Hackneya iz 37. minute u trenucima kada je gostujući tim iz Londona igrao neuporedivo bolje.

No, taj gol toliko je šokirao Plavce, da se nisu oporavili ni u nastavku. Imao je Chelsea inicijativu tokom cijelog drugog poluvremena, ali bez ijedne stopostotne šanse.

Izdvajaju se pokušaji rezervista Mihajla Mudrika i Armanda Broje, no ni oni nisu bili isuviše opasni. Ostalo je 1:0, tako da Middlesbrough ima gol prednosti uoči revanša polufinala.

U drugom polufinalnom paru snage će odmjeriti Liverpool i Fulham. Prva utakmica igra se sutra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()