Čuveni Henry komentarisao odluku Peljte o kojoj se priča u javnosti

Situaciju je objasnila i sudijska ekspertinja sa američkog CBS-a

14.02.2024. 09:45
  • Podijeli:
henry screenshot-650ab6eb72443.webp Foto: Screenshot

Slavni francuski fudbaler Thierry Henry komentarisao je uživo u emisiji odluku Irfana Peljte koji je u duelu Lige prvaka poništio gol RB Leipziga protiv Real Madrida.

Iako strijelac gola Benjamin Šeško nije bio u nedozvoljenoj poziciji, njegov saigrač Benjamin Henrichs je stajao na putanji golmanu Luninu i Irfan Peljto, Senad Ibrišimbegović i VAR ekipa donijeli su ispravnu odluku.

Kako je situacija uzdrmala nogometnu javnost i obišla svijet, komentarisao je i stručni analitičar Thierry Henry. Legendarni Francuz je objasnio zbog čega su bh. sudije donijele ispravnu odluku u ovom slučaju.

Prema Henryju, iako intenzitet kontakta nije bio snažan, Henrichs je bio u golmanovoj putanji dok je bio u ofsajdu i bez obzira što nije ostvario veliki utjecaj na golmana Real Madrida, gol je opravdano poništen.

"Dok sam gledao uživo, mislio sam da je gol, ali kada pogledate pažljivije, možete vidjeti Benjamina Henrichsa na golmanovom putu. Ne mislim da bi golman spriječio Šeška da postigne gol, ali ako ste u ofsajd poziciji i idete na golmanovu putanju, jer vidite da je igrač gurao golmana, bit će dosuđen ofsajd. Imamo pravilo koje svi znamo, ako ste u ofsajdu, ne smijete biti uključeni. Samo trebate podići ruke i ne micati se. U tom slučaju gol bi bio priznat. Nije to bilo snažno guranje, ali je reagovao iz ofsajda", kazao je Henry.

Situaciju je objasnila i sudijska ekspertinja sa američkog CBS-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()