City pojačanje traži u Bayernu

Gvardiola na poziciji zadnjih veznih ima Matea Kovačića, Rodrija i Kalvina Filipsa, ali Kimih ne donosi samo stabilnost i kvalitet na toj poziciji već može bez problema da igra i desnog vanjskog

29.12.2023. 09:17
  • Podijeli:
manchester city-656e1bd7dd618.webp Foto: Reuters

Manchester city je povratio šampionsku magiju protiv Evertona, uspio je da poslije preokreta slavi 3:1 i u tabor vladara Evrope donese određeni mir. Prvak Engleske i aktuelni vladar UEFA Lige šampiona veoma je aktivan na tržištu a poslije kupovina za ljeto i prije svega budućnost, što jesu odluke da se dovedu Klaudio Ečeveri (River Plata) i Savio (Đirona), planira se "napad" na Jošuu Kimiha, jednog od stubova Bayerna.

Gvardiola na poziciji zadnjih veznih ima Matea Kovačića, Rodrija i Kalvina Filipsa, ali Kimih ne donosi samo stabilnost i kvalitet na toj poziciji već može bez problema da igra i desnog vanjskog. Polivanentnost 28-godišnjeg njemačkog reprezentativca je njegov ekstra kvalitet, a momentum je veoma dobar za pregovore jer mu ugovor ističu u junu 2025. godine.

Zna se da Gvardiola želi da proda Filipsa koji se nikako nije uklopio u tim, a na stolu ima ponudu Njukasla. Ona će se razmatrati nevezano za kupvinu Kimiha, ali je negde uzročno-posledična. Povrede Džona Stonsa od finala UEFA Lige šampiona donose glavobolje Gvardioli jer je iskusnog defanzivca često koristio kao "parnjaka" Rodiriju i sa njim je dobijao izuzetnu defanzivnu stabilnost, potvrđenu u Istanbulu u duelu sa Interom. Tek kada je Stouns zbog povrede izašao iz igre, Italijani su prijetili i umalo uveli meč za trofej u produžetke.

Kimihu je nuđen novi ugovor u Bajernu, ali priča o tome je prekinuta kada je on javno govorio o smjeni direktorskom tandema Oliver Kan - Hasan Salihamidžić, odnosno o tome koliko je bivši trener Julijan Naglesman bio dobar stručnjak. Od tada nema ni njegovih izjava, a čak ni medijske priče o novom ugovoru.

Siti je na potezu, Bajern rijetko pregovara o prodaji najboljih igrača, ali u ovom slučaju bi odluka samog Kimiha mogla da pokrene "lavinu". Ako se odluči za Siti, Bajern će moći da odolijeva do juna, a poslije toga će morati da ga proda jer bi rizikovao da ostane bez obeštećenja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()