Chelsea za 170 miliona eura kupuje napadača koji osam mjeseci nije igrao?

Klub sa Stamford Bridgea u zadnja tri prijelazna roka kupio je 27 igrača, a još ih je nekoliko došlo besplatno

07.01.2024. 15:49
  • Podijeli:
chelsea luton reuters-65902c38c32b3.webp Foto: Reuters

Chelsea je uoči prošle i ove sezone na nove igrače potrošio više od milijardu eura.

Klub sa Stamford Bridgea u zadnja tri prijelazna roka kupio je 27 igrača, a još ih je nekoliko došlo besplatno. No ništa nije pomoglo jer Chelsea ove sezone ne igra Ligu prvaka, a kako stvari stoje, neće ni sljedeće. Ekipa Mauricija Pochettina je na 10. mjestu s čak 12 bodova zaostatka za mjestima koja vode u Ligu prvaka.

Chelsea nikako ne uspijeva ući u duži pobjednički niz, a strašno se muči i s napadačima. Pochettino je ljetos za 37 miliona eura kupio Nicolasa Jacksona iz Villarreala, ali on je zabio samo osam golova u 23 utakmice pa Chelsea opet traži novog napadača.

Nije igrao zbog suspenzije

Daily Mail tvrdi da je Pochettino jako zainteresiran za Ivana Toneyja iz Brentforda. Toney je briljirao prošle sezone s 21 golom u 35 utakmica, što mu je donijelo i poziv u englesku reprezentaciju, da bi sredinom svibnja dobio osam mjeseci suspenzije zbog klađenja na utakmice Premier lige.

Toneyju suspenzija istječe 17. januara i moći će biti u sastavu Brentforda za utakmicu s Nottingham Forestom, no dotad bi već mogao promijeniti klub. Daily Mail i engleski novinar Miguel Delaney tvrde da će Chelsea napraviti sve kako bi doveo Toneyja u januaru, ali cifre koje se spominju su astronomske.

Brentford navodno ne želi ni čuti za ponudu manju od 120 miliona eura. No u priču se uključio i Arsenal, koji također želi Toneyja, ali u Arsenalu su navodno oprezni s trošenjem budući da su ove sezone spiskali već 234 miliona eura.

S bonusima do 170 miliona eura

Delaney tvrdi da će cijena na kraju dostići i 170 miliona eura s bonusima i da je to novac koji će Chelsea morati skupiti ako ga želi dovesti. U Brentfordu su svjesni da na tržištu generalno ima jako malo napadača, a one s elitnom statistikom klubovi jednostavno ne žele prodati.

Toney je u Brentford došao u septembru 2020. godine iz Peterborougha za 5.6 miliona eura. Bio je prvi strijelac Championshipa u sezoni 2020./2021. s 33 gola, a za Brentford je ukupno zabio 68 golova uz 21 asistenciju u 124 nastupa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()