Chelsea u ludoj završnici umalo ispustio 3:0, Luton ipak nije napravio čudo

Plavci ipak do nove pobjede u 20. kolu Premiershipa

30.12.2023. 15:42
  • Podijeli:
chelsea luton reuters-65902c38c32b3.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Chelseaja uspjeli su da upišu trijumf u 20. kolu engleskog Premiershipa, pošto su na simpatičnom malom stadionu Kenilworth Road, kapaciteta 11.000 sjedećih mjesta, s 3:2 savladali domaći Luton.

Vidjeli smo nevjerovatnu dramu u finišu ovog susreta, a Luton je bio nadomak toga da nadoknadi zaostatak od 3:0 i osvoji bod.

Blistala je danas nova mlada 21-godišnja zvijezda londonskih Plavaca Cole Palmer, koji je postigao dva gola i asistirao Noniju Maduekeu za ogromnih 3:0, no u finišu su kola za Chelsea krenula nizbrdo.

Deset minuta prije kraja Ross Barkley je smanjio na 3:1, da bi u 86. minuti Elijah Adebayo pogodio za 3:2.
"Sijevalo" je i nakon toga ispred gola Chelseaja, ali uspjeli su se nekako Plavci odbraniti i upisati tri boda. Sada su s ukupno 28 desetoplasirani tim na tabeli Premiershipa.

S druge strane, Luton čeka nastavak grčevite borbe za opstanak pošto je na 18. poziciji s 15 bodova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()