Brozović sve dogovorio sa Saudijcima, godišnje će zarađivati pravo bogatstvo

Tako bi bivši igrač Dinama trebao inkasirati 20 miliona eura godišnje, a ugovor bi ga sa Al-Nassrom trebao vezati do 2026.

26.06.2023. 08:51
  • Podijeli:
marcelo brozovic_igor soban_pixsell-1664202554637.webp Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio tvrdi da su Inter i Al-Nassr postigli dogovor oko visine odštete hrvatskog veznjaka te da bi on u ponedjeljak i službeno trebao biti predstavljen.

Di Marzio donosi i detalje dogovora koji je hrvatski reprezentativac postigao s saudijskim klubom oko ličnih uvjeta zbog kojih će doslovno "plivati u novcu".

Tako bi bivši igrač Dinama trebao inkasirati 20 miliona eura godišnje, a ugovor bi ga sa Al-Nassrom trebao vezati do 2026.

Također, isti izvor navodi da ga je klub u kojem nastupa Cristiano Ronaldo od Intera kupio Brozovićev ugovor za 23 miliona eura.

Zaista su to impozantne cifre kojim evropski klubovi arapskim jednostavno ne mogu da pariraju.

S druge strane, Fabrizio Romano piše da će ponedjeljak biti ključan dan u pregovorima dvije strane te da dogovor ovisi isključivo o igraču, kojeg čeka nova runda pregovora.

Popularni Broz u Interu je proveo osam godina i za to vrijeme je odigrao 330 utakmica. Sa Nerazzurrima je osvojio Scudetto, dva Kupa i jedan superkup Italije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()