Britanski mediji navode kako je Chelsea imenovao novog trenera

Nakon što je otišao Mauricio Pochettino

31.05.2024. 12:10
  • Podijeli:
enzo maresca reuters-665992af96f18.webp Foto: Reuters

Italijan Enzo Maresca, koji je Leicester City vratio u prvu ligu, novi je trener Chelsea, pišu u petak britanski mediji.

Prema pisanju Daily Telegrapha 44-godišnji Marseca je imenovan novim glavnim trenerom u četvrtak kasno navečer i to na pet godina s opcijom produženja na još jednu godinu.

Maresca, koji je do prošle godine bio pomoćnik Španca Pepa Guardiole u engleskom prvaku Manchester Cityju, osigurao je trenutni povratak Leicestera u englesku prvu ligu nakon ispadanja prije 12 mjeseci.

Maresca, bivši veznjak koji je igrao za torinski Juventus, Sevillu i Olympiacos, bit će četvrti stalni trener koji će biti angažiran otkako su Todd Boehly i njegov konzorcij investitora BlueCo kupili londonski klub, nakon Thomasa Tuchela, Grahama Pottera i Mauricija Pochettina.

Argentinac Pochettino je klub sa Stamford Bridgea, s kojim je prvenstvo završio na šestom mjestu, napustio nakon samo godinu dana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()