Benzema ostaju u Arabiji, ali mijenja klub

Osvojio je sve što je mogao, a 2022. proglašen je najboljim igračem svijeta

29.01.2024. 22:52
  • Podijeli:
Karim Benzema predstavljanje foto Tanjug:AP-64823e6bce955.webp Foto: Tanjug/AP

Karim Benzema je svega šest mjeseci nakon dolaska zatražio odlazak iz saudijskog Al Ittihada, objavio je nedavno AFP. Zastupnici fudbalske zvijezde su to demantovali, ali su se ipak pojavile glasine o povratku u Evropu i interesu Liona i Mančester junajteda.

Međutim, čini se da od toga neće biti ništa. L'Equipe piše kako Al Ittihad ne želi pustiti Benzemu u jedan od evropskih klubova jer smatra kako će takav brz i iznenađujuć povratak štetiti imidžu saudijskog fudbala. Stoga razmišljaju pustiti ga u konkurentski saudijski klub, što znači da bi Benzema ostao u istoj ligi.

Benzema je dosad upisao 20 nastupa, 12 pogodaka i pet asistencija za Al Ittihad, sedmoplasirani klub tamošnje lige. Benzemin ugovor vrijedi do 2026., a godišnje zarađuje 200 miliona eura. Ranije u karijeri, od 2009. do 2023., nastupao je za Real Madrid i postao njegova legenda. Osvojio je sve što je mogao, a 2022. proglašen je najboljim igračem svijeta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()