Benzema će tužiti francuskog ministra koji ga je optužio za saradnju s teroristima

Legendarni napadač pružio podršku stanovnicima Gaze

19.10.2023. 22:37
  • Podijeli:
Karim Benzema predstavljanje foto Tanjug:AP-64823e6bce955.webp Foto: Tanjug/AP

Bivši francuski nogometni reprezentativac Karim Benzema najavio je tužbu protiv francuskog ministra unutrašnjih poslova Geralda Darmanina koji je napadača saudijskog Al-Ittihada optužio da održava veze s terorističkom organizacijom Muslimansko bratstvo.

"Bivši napadač Bluesa i osvajač Zlatne lopte prošle godine našao se na meti ministra Darmanina nakon što je u nedjelju na X-u (bivši Twitter) objavio poruku podrške stanovnicima Gaze nakon.

"Karim Benzema ima vezu, kao što svi znamo, s Muslimanskim bratstvom", kazao je Darmanin u ponedjeljak na kanalu CNews, izazvavši buru na društvenim mrežama. Neki su također kritikovali nogometnu zvijezdu jer nije izrazila sućut prema izraelskim žrtvama zločina i ubistava velikih razmjera koje je počinio Hamas 7. oktobra.

Na ministrove tvrdnje reagovala je i senatorica Valerie Boyer, koja je zatražila da se Benzemi oduzme francusko državljanstvo.

"Ako su ministrovi komentari tačni, moramo razmotriti sankcije protiv Benzeme", poručila je Boyer.

Benzemin advokat je osudio "nezamislive" optužbe francuskog ministra unutrašnjih poslova, najavivši pravne korake.

"Molim vas, dopustite mi kratak odgovor, to je apsolutno lažno. Nemam puno za reći u vezi s tim. Karim Benzema bi to mogao i sam potvrditi, on nema nikakve veze, ni izdaleka ni izravno, s Muslimanskim bratstvom, nezamislivo je što je rečeno", kazao je Benzemin advokat Hugues Vigier na radiju RMC, zaprijetivši tužbom protiv ministra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()