Bayern dobro otvorio sezonu: Problem bi mogao biti de Ligt

nizozemski štoper je ljut jer je četiri bundesligaške utakmice započeo na klupi te je kao rezerva sakupio svega 36 minuta

22.09.2023. 22:18
  • Podijeli:
bayern-profimedia-1668510724431.webp Foto: Profimedia

Bayern je dobro otvorio sezonu u Ligi Prvaka i Bundesligi, ali potencijalan problem moglo bi mu predstavljati nezadovoljstvo Matthijsa de Ligta.

Naime, nizozemski štoper je ljut jer je četiri bundesligaške utakmice započeo na klupi te je kao rezerva sakupio svega 36 minuta, piše Bild.

U njemačkom Superkupu i porazu od RB Leipziga 24-godišnjak je igrao prvo poluvrijeme, dok protiv Uniteda uopšte nije ulazio u igru.

Njemački list tvrdi da je frustrirani De Ligt odmah nakon utakmice s Unitedom napustio stadion bez da je dao komentar na utakmicu.

De Ligt je prošle sezone došao u Bayern iz Juventusa u transferu vrijednom 67 miliona eura te je u prvoj godini bio prvotimac.

Međutim, ulazak u aktuelnu sezonu otežala mu je povreda na pripremama pa trener Thomas Tuchel u odbrani koristi Dayota Upamecana i Kim Min-jaea.

"Zašto ne igram? Nemam pojma, trebate pitati trenera. Iako radim sve što Tuchel traži, u posljednje dvije utakmice igrao sam desetak minuta i u veznom redu", rekao je nedavno De Ligt.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()