Barbarez okupio Zmajeve: Vratiti ponos i vjeru navijača BiH, ali i kult reprezentacije

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na Ilidži

29.05.2024. 15:36
  • Podijeli:
Sergej-barbarez_fotoArmin Durgut_PIXSELL-66236f68bbcdd.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se na Ilidži, gdje počinje pripreme za prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije.

Novi selektor Sergej Barbarez istakao je na početku cilj Zmajeva za dva naredna protivnika.

“Govorim sve to ima mjeseca dana. Pokušat ćemo vratiti klub i ponos reprezentacije. Pokušati vratiti vjeru žitelja i navijača države. Pokušati napuniti stadione. To su prvi razlozi. Naravno da igramo i zbog rezultata. Idemo pokušati nešto učiniti”, rekao je Barbarez.

Nekadašnji kapiten BiH, a sada selektor dotakao se i Seada Kolašinca, koji neće biti na raspolaganju Barbarezu u ova dva meča.

“Završio je sezonu zbog povrede. Razumijem da ga je trener forsirao u finalu, ali nije se bio ni oporavio. On će se pridružiti u Italiji, da se upoznamo”

Dobio je Barbarez pitanje o Davidu Vukoviću, na šta je odgovorio:

“Principijelno samo pričamo o igračima koji su tu i pozvani. Za ubuduće samo ću komentarisati igrače koji su ovdje. To je li priča završena ili nije, to morate njega pitati. To je njegova odluka i mi je prihvatamo. Što se tiče gostujućim mečeva, ja sam doživio podršku u gostima kada smo igrali sa reprezentacijom, nadam se da će je i ovi momci doživjeti”, kaže selektor Zmajeva.

Nikola Vasilj nova jedinica Zmajeva, sretan je nakon uspješne sezone i plasmana iz Cvajte u Bundesligu sa St. Paulijem.

“Sigurno da mi sve godi i da mi je drago. Pritisak je nešto s čim se moramo nositi cijelu karijeru. Izazov je bitan za mene i radujem se tim izazovima. Njemačka liga je jaka i svima nam je poveznica i lakše se povežemo u reprezentaciji. Mislim da nije bitno gdje ko igra, nego kad dođe ovdje da damo maksimum”, poruka je Vasilja.

Ali Vasilj napominje da ima mnogo novih igrača i da se treba dati vremena, kako bi se stvarni posložile sa igračima i novim stručnim štabom.

“Posebna atmosfera se osjeti. Pozitivno ozračje oko reprezentacije. Treba nam vremena. Vidimo koliko novih igrača ima i stručni stožer novi i treba dati svemu tome vremena”, zaključio je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()