Arteta nakon velike pobjede: Dominirali smo

Strijelac gola za pobedu Leandro Trosar bio je prezadovoljan

13.05.2024. 08:48
  • Podijeli:
Mihel Arteta-6498295c7a83c.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Arsenala osvojili su nova tri bitna boda u trci za titulu.

Pobjedom na gostovanju Mančester junajtedu od 1:0, izabranici Mikela Artete su na kolo prije kraja ponovo na čelu tabele sa 87 bodova.

Sve će doduše zavisiti od Mančester sitija koji 14. maja igra zaostali meč sa Totenhemom na "Etihadu".

"Građani" imaju dva boda manje i meč zaostatka, tako da od njihovog učinka sve zavisi.

Po završetku meča na "Teatru snova", menadžer Arsenala Mikel Areta rekao je da je zadovoljan kako je njegov tim odradio posao.

"Bio nam je potreban rezultat na teškom terenu. Naša istorija nam nije išla u prilog, ulog je bio veliki, ali smo srećni zbog rezultata. Dobro smo počeli meč i dominirali smo. Postigli smo gol, ali je to bio uvod u neke loše stvari, jer smo počeli da igramo previše oprezno, u širinu, sa dosta lopti unazad. Gubili smo loptu na dobrim pozicijama, a to je opasno. Ipak, dobro smo se branili, nismo im dali previše", poručio je Arteta.

On je svjestan da je pozicija u kojo se nalazi njegov tim nepoznanica za mnoge igrače.

"Neki od igrača nikada nisu bili u ovoj situaciji, ne znaju kakav je ulog i kako je to emotivno teško pobjeđivati zaredom od decembra ili januara. Ali sve ovo što rade je fenomenalno", zaključio je Arteta.

Strijelac gola za pobedu Leandro Trosar bio je prezadovoljan.

"Mančester junajted je i dalje dobar tim, mogu da vas povrijede na razne načine, ali čestitke momcima, dobro smo se branili. Imamo jedan cilj, da osvojimo ligu. Danas smo odradili posao i na nama je da dobijemo i tu posljednju utakmicu. Nadajmo se da ćemo sljedećeg vikenda nešto slaviti, nikad se ne zna šta može da bude. Možemo samo da se nadamo", zaključio je Belgijanac.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()