Argentinci na mukama zbog Messija: “Samo se nadam da nije ništa ozbiljno”

Narednu utakmicu igraju 5.jula

27.06.2024. 14:11
  • Podijeli:
leo messi reuters-667d4f4aa9dc8.webp Foto: Reuters

Argentinska fudbalska reprezentacija kao prva je osigurala četvrtfinale Copa Americe, ali tamošnje navijače i stručni štab brine povreda njihove prve zvijezde Lionela Messija.

Branitelj naslova Argentina pobijedila je u uvodne dvije utakmice, 2-0 protiv Kanade i 1-0 protiv Čilea, čime je osigurala četvrtfinale i prvo mjesto u grupi A.

Zbog te činjenice vjerovatno bi u posljednjem duelu grupe protiv Perua odmarao Lionel Messi, a to će se sigurno dogoditi i zbog povrede koju je osjetio u okrašju protiv Čilea.

“Izdržao sam protiv Čilea do kraja na terenu iako sam osjetio bolove u bedrenom mišiću, u zadnjoj fazi ogleda. Nisam se mogao kretati kako sam želio, osjećao sam se neugodno na terenu”, poručio je Messi koji ima nekoliko dana da provjeri ozbiljnost povrede i da se oporavi do četvrtfinalnog susreta.

“Opušteni smo jer smo izborili četvrtfinale. Imamo dovoljno dana za pripremu uoči sljedećeg susreta, a ja ću provjeriti svoje stanje. Samo se nadam da nije ništa ozbiljno“, poručio je 37-godišnji Messi koji je na posljednjem Svjetskom prvenstvu vodio svoju Argentinu do naslova prvaka.

Argentina četvrtfinalnu utakmicu igrat će 5. jula.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()