Za prste se lijepi: Uz nekoliko trikova imaćete najsočniju trpezu

Čime je potrebno da premažete pile da dobijete savršenu koru?

31.05.2024. 22:32
  • Podijeli:
Piletina (1)-63e621171875a.webp Foto: Pixabay

Kada se upuštate u avanturu pečenja pileta bitno je da znate dvije stvari. Ono uvijek mora da bude sočno i korica mora da bude hrskava. Postoje cake koje će vam pomoći da korica uvijek bude savršeno ispečena, tj. da bude hrskava i da ima zlatnu boju.

Čime je potrebno da premažete pile da dobijete savršenu koru?

Maslac

Ovo je možda jedan od najlakših načina da dobijete hrskavu koru. Premažite pile istopljenim puterom i ispecite. Puter daje i poseban šmek mesu.

Konjak


Profesionalni kuvari često koriste konjak kada pripremaju hranu, jer ovo alkoholno piće poboljšava ukus jela. Takođe se koristi i za pile, a sve što treba da uradite jeste da ga pomiješate sa začinima i premažete meso.

Kisela pavlaka


Kisela pavlaka takođe može da učini koricu hrskavom, a ovaj sastojak ima skoro svaka domaćica kod kuće.

Soja sos i med

Pomiješajte sojin sos i med i premažite pile. Osim savršene korice i meso će imati fantastičan ukus.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()