Ovo je najjači Golf u historiji, poznata je i cijena

Novost iz Volkswagena

01.07.2024. 09:04
  • Podijeli:
golf 333-6453573f9ca8a.webp Foto: Volkswagen

Volkswagen nastavlja nuditi R izvedbu Golfa, i to u još snažnijem izdanju. S dodatnih 14 KS ili ukupno 333 KS ovo je najsnažniji Golf u historiji. Naravno, govorimo o R izvedbi, čija prodaja u Njemačkoj počinje već 3. jula.

Očekivano, nova R izvedba se bazira na nedavno osvježenom izdanju osme generacije od koje preuzima Led Plus svjetla, osvijetljeni logo marke te grafiku stražnjih svjetala. Opcijski ukras su 19-inčni Warmenau naplaci.

Standardna oprema uključuje digitalni kokpit dijagonale 26 cm na koji se nadovezuje zaslon infotainmenta dijagonale 32,8 cm. Sve ostalo bitno, uključujući sjedala, nosi R potpis te je u potpunosti podređeno sportskom doživljaju automobila.

Uz 333 KS valja spomenuti i 420 Nm maksimalnog okretnog momenta. Pogon je 4motion, a mjenjač sedam-stepeniDSG. Birate li E-Performance paket, računajte s maksimalcem podignutim na 270 km/h.

Ono što ne morate doplatiti je prtljažnik zapremine do 1642 l. Naime, R izvedba je dostupna i na karavanu, a to znači da Golf ulazi u nišu s oskudnom konkurencijom. Spomenimo i Blac Edition izvedbu s detaljima u crnoj boji te uključenim R performance paketom.

Poznate su i cijene za njemačko tržište. R izvedba kreće od 53.795 eura, karavanski Variant je na 55.065, a posebno Black Edition izdanje na 58.440 eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()