Italijani tvrde: Rakitić je sve bliže Hajduku, hoće li i Džeko za njim?

Senzacija na pomolu

01.07.2024. 08:50
  • Podijeli:
rakitic-reuters-18042022.jpg

Nicolo Schira, italijanski novinar i stručnjak za transfere nogometaša, minutu prije ponoći objavio je na X-u (bivši Twitter) informaciju kojom je najavio da bi Ivan Rakitić (36) uskoro trebao postati novi član Hajduka.

Saznanja koja ima Schira je podijelio sa svojih više od 300.000 pratitelja na toj društvenoj mreži, na kojoj je označio Rakitića i splitski klub te napisao: "Ivan Rakitić sve je bliži Hajduku."

Podsjetimo, isto je jučer napisao i Fabrizio Romano, novinar kojeg se smatra najvećim stručnjakom za transfere nogometaša. "Hajduk pokazuje ozbiljan interes za Rakitića. Sada je stupio u kontakt s igračevim zastupnikom. Rakitić je u januaru prešao iz Seville u Al Shabab, ali Gattuso ga želi dovesti u Hrvatsku. On je prioritetna meta treneru i direktoru. Čeka se službena ponuda", ustvrdio je Romano.

Indexu je potvrđeno da se intenzivno radi na realizaciji tog transfera, ali i transfera u kojem bi Edin Džeko iz Fenerbahčea stigao u splitski klub. Dođu li Rakitić i Džeko zaista u Hajduk, bit će to, nakon trenera Gennara Gattusa, nova velika imena u svlačionici splitskog kluba, čije dolaske je dogovorio sportski direktor i donedavni napadač Nikola Kalinić.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()