Turska nakon drame izbacila Austriju i zakazala četvrtfinale s Nizozemskom

Turska je fantastično otvorila meč i povela već u prvoj minuti utakmice

02.07.2024. 22:55
  • Podijeli:
Turska_Austrija_foto_AA-66846909396bc.webp Foto: AA

Nogometna reprezentacija Turske je ostvarila plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj i to pobijedivši Austriju rezultatom 2:1.

Turska je fantastično otvorila meč i povela već u prvoj minuti utakmice. Arda Guler je izveo korner, a nakon karambola u kaznenom prostoru Austrije, Merih Demiral je pogodio mrežu golmana Austrije.

Četiri minute kasnije mogli su Austrijanci izjednačiti i to ponovo preko Meriha Demirala koji je zamalo pogodio svoju mrežu, no lopta je otišla u korner te je ostalo 1:0 za Tursku što je bio rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U 51. minuti susreta Arnautović je propustio veliku šansu, našao se oči u oči sa Gunokom, ali je turski golman zaustavio njegov udarac. Osam minuta kasnije Turci su udvostručili prednost na stadionu u Leipzigu, a postigli su gol na gotovo preslikan način kao i prvu put.

Guler je centrirao, a Demiral je postigao drugi pogodak na meču i udvostručio prednost selekcije Vincenza Montelle. Mnogi su mislili da je posao završen, no tako nisu mislili Austrijanci koji su u 66. minuti smanjili prednost Turske.

Nakon ubacivanja Sabitzera, Posch je spustio loptu za Gregoritscha, a rezervista Austrije je pogodio mrežu Gunoka i smanjio prednost Turske.

Do kraja je Turska bila pod silovitim pritiskom, ali se uspjela odbraniti te plasirati u četvrtfinale gdje ih čeka Nizozemska koja je danas pobijedila Rumuniju rezultatom 3:0.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()