Da li znate koja je razlika između hrvatske sarme i sarme?

Kao što gotovo svi znaju, sarma može da se pravi i od mljevenog junećeg, ali i mljevenog svinjskog mesa

20.12.2023. 21:15
  • Podijeli:
Sarma-6453abd45e18c.webp Foto: Pixabay

Sarma je samo jedno od brojnih jela koje gotovo svi na Balkanu smatraju za svoje i trude se da im daju svoj pečat kako bi ih izdvojili od mase i učinili posebnim.

Kao što gotovo svi znaju, sarma može da se pravi i od mljevenog junećeg, ali i mljevenog svinjskog mesa.

Postoje i oni koji smatraju da je idealno pomiješati junetinu sa svinjetinom jer je ona masnija, a junetina suhlja.

Ipak, čini se da je jedna kuharica iz Hrvatske u pokušaju da napravi autentičnu sarmu među sastojke dodala i nacionalnost ključnim sastojcima, piše Telegraf.

Ona nije koristila juneće, svinjsko ili oba, već je u svoju sarmu stavila hrvatsko meso, tačnije – hrvatsku svinjetinu i junetinu.

Da li mislite da je na ovaj način uspjela da napravi autentičnu hrvatsku sarmu i kako vi spremate vašu?

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()