Vodostaji Une, Sane i Bosne u porastu

Očekuju se nove intenzivne padavine

19.01.2023. 07:38
  • Podijeli:
poplave-63c8532f6b894.webp Foto: Anadolija

Agencija za vodno područje rijeke Save Sarajevo objavila je jutros izvještaj o vodnom stanju u nakon obilnih padavina u BiH koje su se nastavile tokom noći.

Vodostaji rijeka Une, Sane i Bosne se i dalje u trendu porasta što može pruzrokovati probleme. Tokom jučerašnjeg dana voda je pravila probelme u Konjicu, Gacku i pojedinim područjima Sarajeva. Isto tako, rijeka Drina je u trendu porasta i može doći do izlijevanja iz korita.

Ekipe Civilne zaštite su na terenu u većini gradova, angažovani su i vatrogasci.

Vodostaji rijeka Une, Sane i Bosne se i dalje u trendu porasta što može pruzrokovati probleme. Tokom jučerašnjeg dana voda je pravila probleme u Konjicu, Gacku i pojedinim područjima Sarajeva. Isto tako, rijeka Drina je u trendu porasta i može doći do izlijevanja iz korita.

Ekipe Civilne zaštite su na terenu u većini gradova, angažovani su i vatrogasci.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()