U skloništima UN-a širom Gaze nalazi se 629.000 izbjeglica

Također se navodi da su tri škole u Gazi pretrpjele štetu od obližnjih zračnih napada. Jedna osoba je poginula, a 15 je povrijeđeno

27.10.2023. 07:50
  • Podijeli:
gaza bolnica reuters-652fe3f836ef9.webp Foto: Reuters

Agencija Ujedinjenih naroda za pomoć i rad (UNRWA) čiji se službenici nalaze u Gazi izvještava da se u skloništu UN-a širom Pojasa Gaze nalazi oko 629.000 izbjeglica.

To znači da su ova skloništa dostigla popunjenost od skoro tri puta više u odnosu na njihov kapacitet.

"Trenutni uslovi prenaseljenosti i dalje zabrinjavaju i predstavljaju rizik za zdravlje i zaštitu", navodi se.

Također se navodi da su tri škole u Gazi pretrpjele štetu od obližnjih zračnih napada. Jedna osoba je poginula, a 15 je povrijeđeno.

Još jedan član osoblja UNRWA-e je također ubijen, čime je broj poginulih njihovog osoblja porastao na 39 od početka sukoba.

Više od 5.000 stanovnika Gaze koji su živjeli u Izraelu od tada je preseljeno na Zapadnu obalu, a također se suočavaju s potrebama za sigurnošću hrane, skloništem i novčanom pomoći, dodala je agencija za pomoć.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()