Talibani obnovili kaznu bičevanja

Vrhovni lider Hibatulah Ahundzada naredio je sudijama ovog mjeseca da u potpunosti primjenjuju sve aspekte šerijata, uključujući javna pogubljenja, kamenovanje i bičevanje

23.11.2022. 16:18
  • Podijeli:
talibani_vlada_Twitter-1664384432220.webp Foto: Twitter

Tri žene i 11 muškaraca bičevani su danas po naređenju suda u Avganistanu nakon što su proglašeni krivim za krađu i "moralna krivična djela", saopštili su zvaničnici.

Ovo su prva potvrđena bičevanja od kada je talibanski vrhovni vođa naredio sudijama ovog mjeseca da u potpunosti primjenjuju islamski šerijatski zakon, rekavši da je fizičko kažnjavanje obavezno za određena djela.

Kazi Rafiulah Samim, šef odjeljenja za informisanje i kulturu u provinciji Logarm, rekao je agenciji AFP da bičevanje nije obavljeno javno.

"Maksimalan broj udaraca bičem za bilo koga bio je 39", rekao je Samim.

Vrhovni lider Hibatulah Ahundzada naredio je sudijama ovog mjeseca da u potpunosti primjenjuju sve aspekte šerijata, uključujući javna pogubljenja, kamenovanje i bičevanje, kao i amputaciju udova lopovima. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()