U Mostaru danas sastanak državne koalicije

Na poziv Čovića

01.07.2024. 07:36
  • Podijeli:
sastanak trojka covic dodik denis kapetanovic pixsell-652d50f91e22f.webp Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell

Lideri stranaka koji čine državnu vlast sastat će se danas u Mostaru. Milorad Dodik, Elmedin Konaković, Edin Forto i Nermin Nikšić, stižu u Mostar na poziv Dragana Čovića, lidera HDZ BiH.

Čović je kazao da od sastanka očekuje da lideri postignu dogovore oko ključnih pitanja jer su institucije BiH mjesecima u blokadi.

Ovaj sastanak trebao bi odrediti daljnju sudbinu državne koalicije jer svađe i blokade udaljavaju BiH od EU puta, a ključni zakoni čekaju na usvajanje.

Na sastanku bi mogao pasti dogovor oko budžeta i tu su stvari već jasne.

S druge strane, traži se rješenje i za deblokadu Doma naroda PSBiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()