Nestvarno za naše uvjete: Turci otkrili koliku plaću Hajduk nudi Edinu Džeki

Turski mediji proteklih dana su pisali da je od Fenerbahčea i njihovog novog trenera Josea Mourinha dobio dozvolu za odlazak, oni mu neće praviti probleme bez obzira što ima još jednu godinu ugovora

02.07.2024. 22:45
  • Podijeli:
dzeko baloteli  x com-660e3d4b7b27c.webp Foto: Screenshot

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, ovog ljeta iz Fenerbahčea bi mogao preći u Hajduk.

Kapitana Zmajeva, sportski direktor Splićana Nikola Kalinić i trener Gennaro Gattuso vide kao idealno rješenje za vrh napada, s obzirom da su obojica najavili da će Marko Livaja ubuduće igrati na poziciji desetke pa Hajduku treba pravi centarfor.

Turski mediji proteklih dana su pisali da je od Fenerbahčea i njihovog novog trenera Josea Mourinha dobio dozvolu za odlazak, oni mu neće praviti probleme bez obzira što ima još jednu godinu ugovora.

Spreman je Fenerbahče prepustiti Džeku, a konačnu odluku donijet će sam igrač u dogovoru s porodicom.

Dok se čeka da Džeko prelomi hoće li iduće sezone igrati za Hajduk, ostati u Fenerbahčeu ili možda prihvatiti ponudu iz Saudijske Arabije, turski novinar Yabiz Sabuncuoglu donio je nešto više detalja mogućeg dogovora sa Splićanima.

Tokom gostovanja u emisiji Insider rekao je da bi do sretnog raspleta za pristaše Hajduka ipak moglo proći još nešto vremena.

"Oni klubovi koji ga žele, moraju se makar približiti iznosu Džekine godišnje plaće u Feneru", rekao je Sabuncuoglu.

Inače, Džeko godišnje u Fenerbahčeu zarađuje 4.200.000 eura odnosno 350.000 eura mjesečno.

"Hajduk se toj brojci ne može približiti, njihova službena ponuda iznosi polovicu od tog iznosa", otkrio je Sabuncuoglu.

Ukoliko je to točno, kako piše Gol, Džeko bi s godišnjom plaćom od oko dva miliona eura bio najplaćeniji fudbaler u HNL-u. Zarađivao bi više od Livaje, Brune Petkovića, Marka Pjace, Filipa Uremovića i mnogih drugih zvijezda iz hrvatske elite.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()